DELIVERABLES:
App Design
Prototype

DATA:
2018

OWNERS:
Keanu Manao
Wanneer ouders geconfronteerd worden met een vroeggeboorte (geboorte minder dan 37 weken), kan een opname op de afdeling Neonatale Intensieve Zorg noodzakelijk zijn. In deze situatie hebben ouders nood aan informatie en begeleiding op maat. Ouderparticipatie vormt één van de pijlers van ontwikkelings gerichte zorg. Door ouders te betrekken bij de zorg, kunnen ze een band opbouwen met hun kind.
Een mobiele applicatie behoort tot één van de mogelijlkheden om de vele vragen van ouders op het juiste moment te beantwoorden. De focus ligt op een totaalpakket en niet louter op de bouw van de applicatie. Ouder participatie is hier belangrijk. Maar het is ook belangrijk om via deze weg de ouders een geruststellend gevoel te geven. Dat ze waar en wanneer dan ook op al hun vragen antwoorden kunnen krijgen en alles op één plek kunnen bijhouden.
Dagboek & Webcam
Ouders en verplegers kunnen dagboekposts maken om zo alles bij te houden. Het moet de ouders gerust stellen.  Ouders kunnen reageren op posts van de verplegers maar ook andersom.

De app beschikt ook over een webcam. Het is echter zo dat wanneer de verplegers het kindje bijvoorbeeld wassen, dat de camera uit zal staan.
Dagboekposts, foto's & mijlpalen
Je kan dus aangezien je een dagboek hebt, dagboekposts schrijven.
Je kan hier tekst, foto’s en mijlpalen aan toevoegen.
Zo hou jij en de verpleegkundigen alles gezamenlijk en gemakkelijk bij.
Tips & Verklaringen
Blijf ten alle tijde op de hoogte over wat er op het huidige moment met je kindje gebeurt. Als hij bijvoorbeeld een maagsonde gebruikt wordt, dan kan je hier lezen wat dat precies betekend.
Je kan hier ook tips vinden over hoe je de band met je kindje kan versterken.
De eerste keer, per dag, dat je de app opent, krijg je een popupmelding met de vraag of je op bezoek komt. Dit is gemakkelijk voor de verpleegster om in te schatten wanneer ze het kindje zullen verzorgen.
Je kan de beslissing nemen om een aantal mensen aan een mailing lijst toe te voegen. Zo kan je per post kiezen om deze met de mensen in de lijst te delen om hun op de hoogte te houden van nieuws.
Back to Top